Kåring av Årets Villmarking

Det er Camp Villmark som står bak og deler ut prisen Årets Villmarking. I 2017 har juryen bestått av Tonje Helene Blomseth (Årets villmarking 2016), Daniel A. Holm (Podie Sport og Media), Christian Fornes (DNT Oslo og Omegn), Per Anders Iversen (Juryleder, Camp Villmark), og Torbjørn Ekelund (Harvest.as).

 

Juryens begrunnelse for hvorfor Tursøstrene vant Årets Villmarking-pris:

”Søstrene Stine og Hege Schultz Heireng har på en forbilledlig måte inspirert både barn og voksne til å komme seg ut på tur. Gjennom nettstedet Tursøstre.no har de delt sine opplevelser gjennom 2016 og vist at de gode naturopplevelsene ikke nødvendigvis krever lang planlegging og store investeringer. Camp Villmark har med stor interesse fulgt prosjektet deres, 52 turer på 52 uker, og er imponert over måten de har formidlet både opplevelser, inspirasjon og læring gjennom alle turene de har dokumentert”.

 

Foretok 52 overnattingsturer på 52 uker i 2016

Søstrene Hege Schultz Heireng og Stine Schultz Heireng elsker turlivet. Villmarks-CV’en inneholder både klatring, lengre turer i vinterfjellet og bestigninger av Elbrus og Kilimanjaro. De siste årene har fokuset imidlertid vært på det litt roligere friluftslivet med barn og familie på slep. Men det betyr ikke jentene har ligget på latsiden – tvert i mot. I 2016 gjennomførte Hege Schultz Heireng og Stine Schultz Heireng 52 overnattingsturer på 52 uker i nærmark og villmark både med og uten familie og barn. De har inspirert mange småbarnsfamilier og turferskinger til å komme seg ut i marka gjennom å skildre sine egne opplevelser.

 

Hva tenker dere om å bli kåret til Årets Villmarking 2017?

–Det er så utrolig stort for oss. Det har vært så mange som har stemt oss frem. Og det at juryen har valgt oss er for oss helt uvirkelig, og veldig stort.

 

Dere har vært mye på tur, hvor mange år har dere holdt på?

–Friluftsinteressen startet veldig tidlig. Besteforeldrene våre tok oss med ut på tur i skogen og lærte oss å plukke sopp og bær. Vi har vært på orrfuglleik og vokst opp i en friluftsfamilie. Hovedsakelig har friluftslivet foregått i Østmarka. Også har vi gått i speideren og lærte å tenne bål og overnatte under åpen himmel. Speideren har bidratt til friluftsinteressen.

 

Har dere et tips til de som skal komme seg ut?

–Nå begynner våren å komme og det er ikke lenge til det kommer lysegrønne skudd på trærne og hvitveisen dukker frem. Det er utrolig fint i naturen akkurat nå. Vår anbefaling er bare å komme seg ut. Og viss én mangler litt inspirasjon er det bare å komme hit på Camp Villmark. Her er det masse inspirasjon å hente. Vi gleder oss til å være her i helgen.

 

Gratulerer med kåringen Årets Villmarking 2017

–Tusen hjertelig takk.

 

Tidligere vinnere av Årets Villmarking er blant annet Børge Ousland, Cecilie Skog, Villmarksbarna og Tonje Helene Blomseth.

Share this: